Sunday, July 6, 2014

Peräpää nipussa, keittiö poistoon!

Kesäloman pätkä on mahdollistanut hieman rivakamman edistymisen projektissa. Pidetään ensi vuonna sitten se "oikea" kesäloma...

Takapäässä mentiin sopivasti eteenpäin, kun toisenkin puolen kaari tuli tehtyä valmiiksi, taas kerran, laminoimalla se paikallaan nippuun. Tekojärjestys meni siellä vain hieman uusiksi, kun joutui ensin vaihtamaan katosta ensimmäisen poikittaisriman ja kaksi siitä eteenpäin kulkevaa rimaa.



Ensimmäiseksi tuli pistettyä pari suikaletta paikalleen. Mitoitus meni niin sopivasti kohtalleen, ettei tarvinnut yhtään puristinta. Pari tukitikkua oli henkisenä tukena. Oikeanpuoleisin tikku piti katon ja seinän keskenään samassa korossa pönkäämisen ja liimausten aikana.

Loputkin suikaleet menivät paikalleen kiltisti. 
Kun perä oli pitkästä aikaa kokonaan nipussa (pl. tuo alapelti, joka pitäisi hiljalleen alkaa mitoittamaan), saatiin siirtyä eteenpäin, kohti ovea. Pois lähti mitä oli jäljellä korkeasta kaapista, sitten seinä auki ja pintaa paljaaksi.


Oven ympäristö oli tyystin multaa, joten poistossa piti vain olla normaalilla tavalla rauhallinen.


Siinä purkuvimmassa tuli hävitettyä myös keittiö tykötarpeineen pihan puolelle. Allas + kaasuliesi on integroitu ja meidän tarpeisiin vääränlainen jatkoa ajatellen. Kukahan haluaisi lunastaa priimakuntoisen värkin pois kuleksimasta?



Nyt, kun viimeisetkin multaiset rimat, jotka piti keulaa oikealla korkeudella, oli hävitetty, pääsi säätämään etupään korkeuden kuntoon pönkäämällä pömpeli ylös runkoa vasten.

Kun kynnyshärdellit oli saatui pois ja lattiaa hieman avattu läpi saakka, pääsi rälläkällä putsailemaan seinän ja kynnyksen liimapinnat. Kourallinen reikiä ruuvausta ajatellen, sopivasti liimaa väliin ja uusi vanerin + 31 x 31 mm riman osa nippuun ja paikalleen -- peräpään (kuvassa vasen) puoli ensin.



Kun peräpään puoli oli liimautunut kunnolla, jännitettiin etupää sopivasti vedolle, että oviaukon leveys säilyi vakiona ylhäältä alas ja etupäässä asiat pääsi olemaan oikeilla kohdilla. Ja eiku liimaa ja ruuvia kehiin.




Sitten seinän kimppuun. Vaakarimoille ensin tilaa, pinnat puhtaaksi erinäisistä mäiskeistä ja eiku hommiin. Kun päät oli perimmäisissä rimoissa viistetty, ei jatkoliitoksen tekeminen ollut erityisen haastavaa. Riman alapuolelle sai aputikun puristuksen aloitusta varten ja siitä homma eteni luontevasti siten, että ruuveilla seinien läpi kiinnitettävä alarima meni ensiksi paikalleen, sitten seuraava ylöspäin (kun seinä oli sopivasti lommolla sisäänpäin sillä hetkellä, että liimaus ei vaatinut edes puristuksia ulkoapäin), sitten pari lisää ja jopas oli tikkua seinässä. 

Rimojen päät trimmattiin oikeaan mittaan oviaukon reunasta ja oli aika sovitella karmitikku paikalleen. 

No comments:

Post a Comment